2.0.17 Nekuchařka

12. září 2017 v 13:49 | Orili |  Diary
Jsem pohlaví něžného, což formuje jakousi představu ošetřovatelky celé rodiny. A také kuchařku. Bohužel, já mám takový nedar - neumím vařit. Neříkám, že jsem úplně bez schopností, ale každý můj pokus dopadne, řekněme, přinejmenším jako parodie. Jednou za čas ale dostanu záchvat a pokouším se něco velmi malé a velmi, velmi jednoduchého, připravit. Teď vám povím, jak to umím senzačně zkazit.

Tentokrát to totiž odnesla "zapečená cherry rajčátka po italsku". Venku začíná být chladno, člověku se zachce něco teplého, lehkého a hlavně malého. Sotva jsem rozkrájela rajčátka (přičemž dvě ze tří jsem často honila po prkně), přišel na řadu olivový olej. Jestliže v receptu psali "pokapat", pro mne to evidentně znamenalo polít. Jak? Nevím. Zkrátka se mi povedlo vylít - podotýkám, že nechtěně - polovinu lahve. Jediné, co se na celé té šaškárně podařilo bez potíží, bylo okořenění. Musím se pochválit, že tohle vyšlo na jedničku, protože výsledkem byla chutná teplá rajčátka.

Když jsem dala do trouby, rajčátka se rozhodla protestovat, po pár minutách se ozývalo prskání a syčení. Celou dobu jsem si říkala, jestli jsem něco nezapomněla, jestli se vnitřek rajčátek neměl dát pryč. V troubě naneštěstí neprskala rajčátka, ale jak jsem pochopila, olej. Ve finále jsem si řekla, že jsem přeci jen něco zapomněla. Mozzarellu!

Po dokončení toho výstřelu byla mírně seškvařená a místy připečená mini rajčátka, podivně, nevraživě nafouklá. Chuťově byla vynikající, voněla bylinkami. A tak se rajčátka, teploučká, přidala do žaludku ke studené mozzarelle…

Já evidentně do kuchyně nepatřím...
 


Komentáře

1 Eliss Eliss | Web | 12. září 2017 v 20:22 | Reagovat

I snaha se cení, já to mám s kuchařením podobně :D

2 Orili Orili | Web | 12. září 2017 v 20:33 | Reagovat

[1]: Taky to umíš vytáhnout z ledničky? :DD

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama